Jugar x Jugar 2016

65.000 Visitantes en la pasada edición

jugarXjugar a la web de la Fira de l’Ascensió

La Fira JugarXjugar se celebrarà els dies 5 a 8 de maig de 2016 al Parc Firal de Granollers, dins de la Fira de l’Ascensió.

L’objectiu de la fira és molt simple: fer conèixer els millors jocs d’ara i de sempre a granollerins i granollerines. Per això comptem amb l’ajuda, sempre amb un somriure, dels voluntaris de l’associació benèfica Ayudar Jugando, que proposen a cada visitant el joc que més li pot agradar de la seva enorme ludoteca.

A més de les dues carpes de jugarXjugar (amb una superfície total de 600 m2), enguany podrem gaudir dels jocs a l’aire lliure de La Companyia de Jocs L’Anònima, que proposarà una llarga sèrie de jocs populars tradicionals catalans. Així mateix, Button Maker ens ensenyarà tots els secrets del futbol botons.

 

Estands

A la carpa gran hi haurà estands d’editorials i botigues de jocs catalanes i d’arreu de l’Estat que no volen perdre l’ocasió de mostrar i vendre els seus millors jocs.

Enguany tindrem:

Botigues

HomoLudicus

Jugar x Jugar

Kinuma

Editorials

DevirAsmodée

Cayro

Goliath

Guerra de Mitos

MasQueOca

Viravi Edicions

Orca Jocs

 

Autors convidats

Cada any convidem a la fira algun dels millors creadors de jocs europeus. Per a aquesta desena edició comptem amb dos autors espanyols, amics des de la primera edició de jugarXjugar i que ja estan destacant-se en el panorama local i internacional: Jesús Torres i Diego Ibáñez.

Jesús Torres (Còrdova)

Doctor en Física i professor a la Universidad de Córdoba. Les seves passions són la ciència (i la divulgació de la ciència i la denúncia de les pseudociències), la literatura, el cinema, el còmic i per descomptat els jocs de taula. És cofundador de l’associació Jugamos Tod@s i codirector del Festival Internacional de Jocs de Còrdova (des de 2006). Ha estat president del jurat de Juego del Año de España de 2007 a 2010. Ha publicat entre altres el jocs Templar (Queen Games, 2013) i Watson & Holmes: Diarios del 221B (Ludonova, 2015). És membre de Ludo, associació de creadors de jocs de taula.

Diego Ibáñez (Saragossa, ara viu a Castelló).

Recorda haver jugat sempre a tota classe de jocs de taula i de rol. Va crear el seu primer joc als deu anys. En la seva activitat com a educador social es retroba amb el joc i les seves possibilitats en l’entorn en què treballa. Ha estat finalista diverses vegades en el concurs Ciutat de Granollers de creació de jocs. Entre altres ha publicat els jocs Banjooli Xeet (Asylum Games, 2013) i Holmes: Sherlock & Mycroft (Devir, 2015). Autor del blog www.gamingwithmysuegra.com. Propietari de la botiga de jocs HomoLudicus de Castelló de la Plana. És membre de Ludo, associació de creadors de jocs de taula.

 

Altres activitats

A la carpa també podrem gaudir de l’actuació de Cheap Films, una companyia de La Seu d’Urgell, especialitzada a barrejar el joc amb el cinema. Amb ells, rodarem una pel·lícula de la que no ens han volgut avançar res. Com cada any, els aficionats a les contruccions Lego de Granollers ens faran passar una bona estona jugant a ser arquitectes. Aquest any, a més, podrem aprendre a jugar al Shogi, els escacs japonesos, de la mà d’una associació que es dedica precisament a difondre aquest joc.

 

Racó dels Autors

A la fira jugarXjugar donem molta importància als autors de jocs. A més de convidar autors reconeguts, tenim un espai a disposició d’autors novells sense obra publicada perquè puguin mostrar les seves creacions al públic. En aquest Racó dels Autors, organitzat per Ludo, associació de creadors de jocs, hi haurà una vintena d’autors d’arreu de l’Estat espanyol disposats a fer jugar els seus jocs a tothom.

 

Granollers amb el joc

El dissabte 7 de maig a les 8 del vespre, el jurat del Novè concurs Ciutat de Granollers de creació de jocs, reunit des del dia abans a l’Hotel Granollers, donarà durant la gala “Granollers amb el joc”, els noms dels guanyadors del concurs, d’entre els 81 jocs de sis països diferents que s’han presentat enguany. Com cada any convidarem els autors dels jocs finalistes perquè mostrin els seus jocs als assistents a jugarXjugar al mateix temps que el jurat delibera. El concurs compta amb el patrocini de l’Hotel Granollers i de la botiga de jocs Jugar x Jugar, de Barcelona.

 

Campionats

La fira jugarXjugar és també un espai per als jugadors més experimentats. Per ells organitzem cada any una nit de jocs sense parar a l’Hotel Granollers (divendres 6 de maig) i celebrem grans campionats, entre els que destaquen:

– El 5è Campionat de Catalunya del gran joc de Klaus Teuber Catan, a càrrec de Devir, el dissabte 7.

– El Desè torneig Circus Maximus (de Don Greenwood i Michael E. Matheny), també el dissabte 7 de maig, en la magnífica versió 3D de Jordi Roca.

– Un torneig de El favor del faraón (de Tom Lehmann), a càrrec de Viravi, diumenge 8.

– Un torneig de Victus dirigit pel seu autor, el granollerí Toni Serradesanferm, dissabte 7.

– Un torneig de Destroy BCN (de Toni Serradesanferm), a càrrec de GdM, el divendres 6.

Així mateix, l’editorial Asmodée durà a terme durant tot el diumenge 8 de maig partides de demostració dels jocs Mysterium (d’Oleksandr Nevskiy i Oleg Sidorenko) i Cortex.

Tot el programa de la fira jugarXjugar és al blog http://firajugarxjugar.blogspot.com.es.