Jugar x Jugar

jugarXjugar a la web de la Fira de l’Ascensió

La Fira JugarXjugar se celebrarà els dies 25 a 28 de maig de 2017 al Parc Firal de Granollers, dins de la Fira de l’Ascensió.

L’objectiu de la fira és molt simple: fer conèixer els millors jocs d’ara i de sempre a granollerins i granollerines. Per això comptem amb l’ajuda, sempre amb un somriure, dels voluntaris de l’associació benèfica Ayudar Jugando, que proposen a cada visitant el joc que més li pot agradar de la seva enorme ludoteca.

A més de les dues carpes de jugarXjugar (amb una superfície total de 600 m2), enguany podrem gaudir, davant de les carpes, dels jocs a l’aire lliure de Toc Toc Jocs, que proposarà una llarga sèrie de jocs que es juguen en portes de fusta. Així mateix, Button Maker ens ensenyarà un any més tots els secrets del futbol botons.

El diumenge 28 de maig és el Dia Internacional del Joc, que ho celebrarem amb un espai per recordar-nos que el millor és jugar una mica cada dia i un photocall per fer-nos fotos jugant.

 

Estands

A la carpa gran hi haurà estands d’editorials i botigues de jocs catalanes i d’arreu de l’Estat que no volen perdre l’ocasió de mostrar i vendre els seus millors jocs.

Enguany tindrem:

Botigues

HomoLudicus

Jugar x Jugar

La Caverna de Voltir

Cubik Puzzles

Editorials

Devir

Guerra de Mitos

Viravi Edicions

SD Games

GenX Games

Weeble Games

Tot Jugar

Looping Games

Dragonaco

Autors convidats

Cada any convidem a la fira algun dels millors creadors de jocs europeus. Per a aquesta onzena edició comptem amb dos autors espanyols, amics des de la primera edició de jugarXjugar i que destaquen en el panorama local i internacional: Servando Carballar i José Antonio Abascal.

Servando Carballar (Madrid, 1962)

Creador de referència de l’escena musical espanyola alternativa des de fa més de trenta anys, sobretot amb el grup El Aviador Dro y sus Obreros Especializados, Servando Carballar ha jugat des de tan enllà com pot recordar. El 1994 obre la botiga Generación X a Madrid, dedicada als còmics, els jocs i la cultura pop. Finalment el 2008 obre l’editorial de jocs, on publicarà els seus jocs més coneguts, com Mecanisburgo (2008) i Luna llena (2009). Els jocs de Servando són complexos: cal entrar-hi amb ganes per viure històries intenses i no sempre confortables.

José Antonio Abascal (Santander, 1969).

Com a jugador tot li agrada, encara que prefereix els jocs més senzills: poques regles i claredat de les accions a fer durant les partides. I així són els seus jocs. En té molts de creats i de moment només dos publicats: Blekoteco (2013) i Check Point Charlie (2016), els dos amb bona carrera comercial. A Granollers el coneixem bé perquè és assidu de jugarXjugar i dels concurs de creació de jocs des de la primera edició, el 2007. De fet, tres dels seus jocs han estat finalistes del concurs.

A més, els autors catalans Víktor Bautista i Josep Maria Allué signaran exemplars de El cuco Kiko estrena nido, que ha guanyat el premi As d’Or Infantil 2017, el principal premi que s’atorga a França.

Altres activitats

A la carpa també podrem gaudir de l’actuació de Cheap Films, una companyia de Vilanova i la Geltrú, especialitzada a barrejar el joc amb el cinema. Amb ells, ens semblarà que som a la catifa vermella de Hollywood. Com sempre, no ens ho han explicat tot. Com cada any, els aficionats a les contruccions Lego de Granollers ens faran passar una bona estona jugant a ser arquitectes. Aquest any també podrem aprendre a jugar al Shogi, els escacs japonesos, de la mà d’una associació que es dedica precisament a difondre aquest joc. Com a novetats d’aquest any Isaac Hidalgo dirigirà dos tallers sobre la creació de jocs i el canal de youtube especialitzat en jocs Wadub emetrà durant tota la fira.

Racó dels Autors

A la fira jugarXjugar donem molta importància als autors de jocs. A més de convidar autors reconeguts, tenim un espai a disposició d’autors novells sense obra publicada perquè puguin mostrar les seves creacions al públic. En aquest Racó dels Autors, organitzat per Ludo, associació de creadors de jocs, hi haurà una vintena llarga d’autors d’arreu de l’Estat espanyol disposats a fer jugar els seus jocs a tothom. A més, el diumenge organitzaran una nova edició del concurs CrearXCrearCrear de creació de jocs exprès.

Granollers amb el joc

El dissabte 27 de maig a les 8 del vespre, el jurat del Desè concurs Ciutat de Granollers de creació de jocs, reunit des del dia abans a l’Hotel Granollers, donarà durant la gala “Granollers amb el joc”, els noms dels guanyadors del concurs, d’entre els 74 jocs que s’han presentat enguany. Com cada any convidarem els autors dels jocs finalistes perquè mostrin els seus jocs als assistents a jugarXjugar al mateix temps que el jurat delibera. El concurs compta amb el patrocini de l’Hotel Granollers i de la botiga de jocs Jugar x Jugar, de Barcelona.

Campionats

La fira jugarXjugar és també un espai per als jugadors més experimentats. Per ells organitzem cada any una nit de jocs sense parar a l’Hotel Granollers (divendres 26 de maig) i celebrem grans campionats, entre els que destaquen:

– El 6è Campionat de Catalunya del gran joc de Klaus Teuber Catan, a càrrec de Devir, el dissabte 27.

– L’Onzè torneig Circus Maximus (de Don Greenwood i Michael E. Matheny), també el dissabte 27 de maig, en la magnífica versió 3D de Jordi Roca.

– Un torneig de Victus dirigit pel seu autor, el granollerí Toni Serradesanferm, dissabte 27.

Tot el programa de la fira jugarXjugar és al blog http://firajugarxjugar.blogspot.com.es.