Jugar x Jugar

La Fira JugarXjugar se celebrarà els dies 30 de maig a 2 de juny de 2019 al Parc Firal de Granollers, dins de la Fira de l’Ascensió.

 

L’objectiu de la fira és molt simple: fer conèixer els millors jocs d’ara i de sempre a granollerins i granollerines, en les dues carpes de jugarXjugar, amb una superfície total de 600 m2. Per això comptem amb l’ajuda, sempre amb un somriure, dels voluntaris de l’associació benèfica Ayudar Jugando, que proposen a cada visitant el joc que més li pot agradar de la seva inacabable ludoteca.

 

 

Estands

 

A la carpa gran hi haurà estands d’editorials i botigues de jocs catalanes i d’arreu de l’Estat que no volen perdre l’ocasió de mostrar i vendre els seus millors jocs. Enguany tindrem:

 

Botigues

HomoLudicus (Granollers)

N’Only Games (Vilanova i la Geltrú)

 

Editorials

Devir (Barcelona)

GdM Games (Montcada i Reixac)

Qdor Jocs (Sant Vicens de Torelló)

Tranjis Games (Madrid)

UON Disseny (Sant Sadurní d’Anoia)

Zombi Paella (Barcelona)

 

 

Autors convidats

 

Cada any convidem a la fira algun dels millors creadors de jocs de l’Estat. Per a aquesta tretzena edició comptem amb un autor català i un madrileny, amics de jugarXjugar, que destaquen en el panorama local i internacional: Eugeni Castaño (Sant Cugat del Vallès) i Paco Gómez (Madrid).

 

Eugeni Castaño

A casa, de petit, el joc sempre era present. Ara no para de jugar, a casa i a on sigui, a tota classe de jocs. Mestre d’Educació Primària, pensa que el joc ha de formar part de la vida de cada dia a les escoles. El seu primer joc, Cargolino Valentino (Viravi, Átomo Games), explica que és més important la constància que guanyar. Amb la publicació de dos nous jocs, Ticket to Mars (GdM Games) i Nubes (Kibo Factory), va guanyar el 2017 el Premi Dau Barcelona al Millor autor novell de l’any. El 2019 ha publicat Hungry Shark (Átomo Games). És membre de Ludo, associació de creadors de jocs.

 

Paco Gómez

Crea jocs des que era petit. Sempre ha entès les matemàtiques com una gran escola lúdica, per ell la geometria i les probabilitats són grans eines per fer jocs. Informàtic de professió, s’ha especialitzat en festes temàtiques i concursos de tot tipus. És membre de Ludo, associació de creadors de jocs, de la que va fundar el grup de Madrid. A més de creara jocs, li agrada parlar de teoria de jocs i de matemàtica lúdica. Ha publicat

¡Cobardes! (Tranjis Games, 2017), Fiesta de Regalos (Zacatrus, 2018) y Ardillas del Bosque (Átomo Games, 2019). 

 

 

Altres activitats

Com cada any, els aficionats a les contruccions Lego de Granollers ens faran passar una bona estona jugant a ser arquitectes. El grup Set de l’Associació de Barcelona per a l’Ensenyament i l’Aprenentatge de les Matemàtiques farà una gran exhibició de jocs matemàtics per a grans i petits el divendres 31 de maig. Així mateix, disposarà d’un estand durant tota la fira jugarXjugar.

 

Cal destacar el diumenge 2 l’espai dedicat als autors de jocs de l’Estat espanyol, organitzat per Ludo, associació de creadors de jocs. A més d’estar exposats, s’hi podrà jugar amb els propis autors.

 

Racó dels Autors

A la fira jugarXjugar donem molta importància als autors de jocs. A més de convidar autors reconeguts, tenim un espai a disposició d’autors novells sense obra publicada perquè puguin mostrar les seves creacions al públic. En aquest Racó dels Autors, organitzat per Ludo, associació de creadors de jocs, hi haurà una trentena d’autors d’arreu de l’Estat espanyol disposats a fer jugar els seus jocs a tothom. El diumenge 2 de juny ens oferirà una xerrada amb els autors convidats.

 

Granollers amb el joc

El dissabte 1 de juny a les 8 del vespre, el jurat del Dotzè concurs Ciutat de Granollers de creació de jocs, que s’haurà reunit una setmana abans a l’Hotel Granollers, donarà durant la gala “Granollers amb el joc”, els noms dels guanyadors del concurs, d’entre els 66 jocs que s’han presentat enguany. Com cada any convidarem els autors dels jocs finalistes perquè mostrin els seus jocs als assistents a jugarXjugar. El concurs compta amb el patrocini de l’Hotel Granollers i de la botiga de jocs Homoludicus, de Granollers.

 

Campionats

La fira jugarXjugar és també un espai per als jugadors més experimentats. Per ells organitzem cada any grans campionats, entre els que destaquen:

– El 8è Campionat de Catalunya del gran joc de Klaus Teuber Catan, a càrrec de Devir, el dissabte 1 de juny.

– El 13è torneig Circus Maximus (de Don Greenwood i Michael E. Matheny), també el dissabte 1 de juny, en la magnífica versió 3D de Jordi Roca.

– Un torneig de Victus dirigit pel seu autor, el granollerí Toni Serradesanferm, dissabte 1 de juny.

– Segon campionat de Carcassonne (Klaus-Jürgen Wrede) per parelles, el diumenge 2 de juny, a càrrec de Carcassonne.cat.