Jugar x Jugar

jugarXjugar a la web de la Fira de l’Ascensió

 

La Fira JugarXjugar se celebrarà els dies 10 a 13 de maig de 2018 al Parc Firal de Granollers, dins de la Fira de l’Ascensió.

 

L’objectiu de la fira és molt simple: fer conèixer els millors jocs d’ara i de sempre a granollerins i granollerines. Per això comptem amb l’ajuda, sempre amb un somriure, dels voluntaris de l’associació benèfica Ayudar Jugando, que proposen a cada visitant el joc que més li pot agradar de la seva enorme ludoteca.

 

A més de les dues carpes de jugarXjugar (amb una superfície total de 600 m2), enguany podrem gaudir, davant de les carpes, dels jocs a l’aire lliure d’El tercer element, que proposarà una llarga sèrie de jocs que es juguen en portes de fusta.

 

Estands

A la carpa gran hi haurà estands d’editorials i botigues de jocs catalanes i d’arreu de l’Estat que no volen perdre l’ocasió de mostrar i vendre els seus millors jocs. Enguany tindrem:

 

Botigues

HomoLudicus

Jugar x Jugar

 

Editorials

Devir

GdM Games

Smart Play – El món del click

SD Games

Goliath Games

Black Box Work

La fallera calavera

 

Autors convidats

Cada any convidem a la fira algun dels millors creadors de jocs europeus. Per a aquesta onzena edició comptem amb un autor català i un andalús, amics des de la primera edició de jugarXjugar i que destaquen en el panorama local i internacional: Víktor Bautista i Roca i Alberto Corral.

 

Víktor Bautista i Roca (Santa Coloma de Gramenet)

Com a jugador, tot li agrada, encara que prefereix els jocs abstractes, és un gran especialista en jocs de mancala, entre els que destaquen l’aualé i el toguz kumalak. També és especialista en jocs en cordills. Autor d’uns quants jocs, és sobretot conegut per El niu del cucut (Haba, 2016, amb Josep Maria Allué, guanyador del prestigiós premi francès As d’Or-Jeu de l’Année, en la categoria infantil) i Nonaga (Steffen Spiele, 2017).

 

 

Alberto Corral (Màlaga)

Amb només dos jocs publicats, Náufragos (Homoludicus, 2013, finalista del concurs Ciutat de Granollers de creació de jocs 2010) i Miguel Strogoff (Devir, 2017) l’Alberto és un referent entre els autors de jocs espanyols. A més, va guanyar el concurs Ciutat de Granollers de creació de jocs el 2008 amb un excel·lent joc que encara no ha trobat editor: CiviCards. Gran aficionat a la literatura, intenta traslladar aquesta passió als jocs.

 

Altres activitats

Com cada any, els aficionats a les contruccions Lego de Granollers ens faran passar una bona estona jugant a ser arquitectes, als quals s’afegiran els entusiastes del Playmobil d’El món del click, que recrearan escenes de tot tipus. Aquest any també podrem aprendre a jugar al Shogi, els escacs japonesos, de la mà d’una associació que es dedica precisament a difondre aquest joc. Isaac Hidalgo repetirà en l’organització de dos tallers sobre la creació de jocs i el canal de youtube especialitzat en jocs Wadub emetrà durant tota la fira. A més, tornarem a tenir la gent de Rubicon que ens ensenyaran el diumenge 13 alguns dels millors jocs de simulació històrica.

 

Cal destacar el diumenge 13 la presentació exclusiva de la nova línia de jocs Q, de Josep Izquierdo i Martí Lucas, editats per GdM Games.

 

Racó dels Autors

A la fira jugarXjugar donem molta importància als autors de jocs. A més de convidar autors reconeguts, tenim un espai a disposició d’autors novells sense obra publicada perquè puguin mostrar les seves creacions al públic. En aquest Racó dels Autors, organitzat per Ludo, associació de creadors de jocs, hi haurà una trentena d’autors d’arreu de l’Estat espanyol disposats a fer jugar els seus jocs a tothom. A més, el dissabte 12 organitzaran una nova edició del concurs CrearXCrearCrear de creació de jocs exprés, dirigida per Isaac Hidalgo. També el dissabte 12 i el diumenge 13 ens oferiran dues xerrades per als més interessats en la creació de jocs.

 

Granollers amb el joc

El dissabte 12 de maig a les 8 del vespre, el jurat de l’Onzè concurs Ciutat de Granollers de creació de jocs, que s’haurà reunit una setmana abans a l’Hotel Granollers, donarà durant la gala “Granollers amb el joc”, els noms dels guanyadors del concurs, d’entre els 73 jocs que s’han presentat enguany. Com cada any convidarem els autors dels jocs finalistes perquè mostrin els seus jocs als assistents a jugarXjugar. El concurs compta amb el patrocini de l’Hotel Granollers i de la botiga de jocs Jugar x Jugar, de Barcelona.

 

Campionats

La fira jugarXjugar és també un espai per als jugadors més experimentats. Per ells organitzem cada any grans campionats, entre els que destaquen:

– El 7è Campionat de Catalunya del gran joc de Klaus Teuber Catan, a càrrec de Devir, el dissabte 12.

– El Dotzè torneig Circus Maximus (de Don Greenwood i Michael E. Matheny), també el dissabte 12 de maig, en la magnífica versió 3D de Jordi Roca.

cUn torneig de Victus dirigit pel seu autor, el granollerí Toni Serradesanferm, dissabte 12.

– Primer campionat de Carcassonne (Klaus-Jürgen Wrede) per parelles, a càrrec de Carcassonne.cat.

 

 

Tot el programa de la fira jugarXjugar és al blog http://firajugarxjugar.blogspot.com.es.